AED onderhoud

AED apparaten

Op steeds meer plaatsen zijn AED apparaten beschikbaar en dat is natuurlijk goed nieuws. De ervaring leert echter dat veel AED apparaten niet, of niet voldoende onderhouden worden. Het resultaat hiervan is bijvoorbeeld weigerende apparaten op het moment dat deze gebruikt moeten worden.

Onderhoud van uw AED

Een AED heeft verschillende onderdelen die tijdig vervangen moeten worden. Denk hierbij aan de elektroden (in de meeste gevallen om de 2 jaar) maar ook aan de batterij (variërend van 4 tot 7 jaar). Ook kan het zijn dat de richtlijnen voor reanimatie herzien worden waardoor er een software update nodig is. Sommige AED apparaten geven aan wanneer er iets vervangen moet worden. Maar hangt de AED in een tas of in een kast op een locatie waar niet heel veel mensen komen dan is het maar de vraag of dit tijdig ontdekt wordt.

Hoe kan ik de houdbaarheid bewaken?

COTA Brand-Veiligheid kan u helpen bij het bewaken van de houdbaarheid van de AED onderdelen. COTA Brand-Veiligheid kan batterijen en elektroden leveren voor vrijwel alle bekende AED merken. Om er voor te zorgen dat uw AED altijd gebruiksklaar is zijn er een aantal mogelijkheden:

1.    Zelf bewaken
U bewaakt zelf de houdbaarheid van de elektroden en batterij. Op het moment dat er een artikel aan vervanging toe is kunt u deze via COTA Brand-Veiligheidbestellen. Dit kan via de webshop of door een e-mail te sturen naar info@ehbo.nu

2.    COTA Brand-Veiligheid Basis service
COTA Brand-Veiligheid stuurt u nieuwe onderdelen toe wanneer deze aan vervanging toe zijn. U geeft eenmalig aan dat u de onderdelen automatisch wilt ontvangen en wij zorgen dat u tijdig vervangende onderdelen ontvangt. De kosten worden na verzending gefactureerd. Deze kosten variëren per merk AED. Niet alle elektroden en batterijen hebben namelijk dezelfde prijs. Tevens worden de verzendkosten doorberekend op de factuur.

3.    COTA Brand-Veiligheid All-in servicecontract
Als laatste optie is er het COTA Brand-VeiligheidAll-in servicecontract. Voor een vast bedrag per jaar bent u compleet ontzorgt en krijgt u geen extra kosten berekend voor de te vervangen onderdelen. Jaarlijkse controle door één van onze servicemedewerkers, vervangende AED bij een defect, vervangen onderdelen op locatie. Dit zijn een paar voordelen van het all-in servicecontract.

Wilt u een AED aanmelden voor het service contract, stuur ons dan een aanvraag voor via info@ehbo.nu of een vrijblijvende offerte aan.