EHBO (Oranje Kruis)

Waarom een EHBO cursus?

Het organiseren van Eerstehulpverlening is een verplichting vanuit de Arbowet. Jaarlijks vinden veel ongevallen plaats in bedrijven, instellingen en scholen. Het is belangrijk dat er snel en adequaat hulp geboden kan worden dit kan levens redden. Door het volgen van de EHBO-cursus bent u in staat om direct hulp te verlenen en heeft de werkgever/directie dit aantoonbaar voor de wetgever.

Voor wie is de EHBO cursus bedoeld?

De EHBO-opleiding is bestemd voor iedereen die wil leren om Eerste Hulp Bij Ongelukken te verlenen. De opleiding is geschikt voor werknemers in het bedrijfsleven en het onderwijs, maar ook voor particulieren.

Inhoud EHBO cursus

De Basis EHBO-cursus volgt de richtlijnen en eindtermen van Het Oranje Kruis. De training duurt 3 dagen en biedt veel afwisseling tussen theorie en praktijk. Helpen begint met het diploma Eerste hulp. De cursisten leren hoe zij moeten handelen bij de volgende incidenten en ongevallen:

Stoornissen in de ademhaling, bewustzijn en de circulatie;
Reanimatie en bedienen van de AED;
Uitwendige bloedingen;
Shock;
Diverse verwondingen o.a. schaafwonden, brandwonden en snijwonden;
Kneuzing en verstuiking;
Botbreuken;
Oogletsel;
Vergiftiging;
Onderkoeling en oververhitting.
De EHBO-cursus vindt plaats in ons oefencentrum in Westerhoven, Bladel of Soerendonk. Hier maken we gebruik van de scenarioruimtes waar we realistische ongevalssituaties nabootsen, onder andere met medewerking van een lotusslachtoffer.

Lesmateriaal

Het ‘Oranje kruis boekje’, de officiële handleiding voor EHBO. Dit boek is een uitgave van het Oranje Kruis en behandelt alle leerstof uit de EHBO-cursus.

EHBO-examen en certificering

Het EHBO-examen is een onafhankelijk praktijkexamen dat wordt afgenomen door het Oranje Kruis. Het betreft een individueel praktijkexamen met een tijdsduur van 30 minuten, waarin het verzorgen van het slachtoffer en het uitvoeren van eerste hulp handelingen centraal staat.

COTA Brand en Veiligheid leidt u op tot eerstehulpverlener. Nadat u het (onafhankelijk) examen met goed gevolg heeft afgesloten, ontvangt u het Diploma Eerste Hulp van het Oranje Kruis. Het EHBO-diploma heeft een geldigheid van 2 jaar.  De kosten voor het examen en het EHBO-diploma zijn bij de cursusprijs inbegrepen.

EHBO-opleiding open inschrijving

U kunt zich direct inschrijven voor de EHBO-training in ons oefencentrum in Veldhoven.

EHBO-cursus in-company of op maat

Een EHBO-cursus op uw eigen locatie of helemaal op maat? Ook dat is mogelijk op een dag en tijdstip die voor u het beste uitkomen. Wat zijn de voordelen?

We stemmen de inhoud van de EHBO-cursus af op uw specifieke bedrijfssituatie;
Cursisten kunnen oefenen in hun eigen werkomgeving;
Geen reistijd voor uw cursisten.

Waarom uw EHBO cursus bij COTA Brand en Veiligheid?

Bijna 25 jaar ervaring in Veiligheidstrainingen en EHBO-cursussen en dienstverlening;
Vakbekwame EHBO-docenten;
Prettige combinatie van theorie met veel praktijk;
Trainingsomgeving met realistische scenario’s;
Oefenen in geacteerde ongevalssituaties met een ervaren lotusslachtoffer;
Lage prijzen tegen een hoge kwaliteit.

Klik hier voor onze prijzen