MFA
Weet jij wat je moet doen als er plotsklaps iemand bewusteloos in elkaar zakt? Of hoe je moet handelen als jouw hulp wordt ingeroepen bij een ongevalssituatie? In en rondom het huis, op het werk, op school of in je vrije tijds situatie; een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Verstijf je, blijf je toeschouwer of schiet je te hulp?
EHBO en AED Volwassenen Cursussen
Binnen MFFA® Europe bieden wij verschillende EHBO en AED volwassenen cursussen en re-trainingen aan. Deze cursussen hebben allemaal een zeer praktische en logische opbouw en uitbouw van de vaardigheden, waardoor je eigenlijk ongemerkt en automatisch jezelf de lesstof eigen maakt. De meest complete opleiding op het gebied van de Reanimatie en de EHBO is bij ons de Eerste Hulpverlener Allround cursus. Dat betreft een Reanimatie en EHBO cursus aanbod waarin alle relevante skills voor alle denkbare leeftijdscategorieën aan bod komen. Die lesstof is bij ons heel praktisch, modulair en herkenbaar gestructureerd binnen een aantal zorgcirkels (3) die zijn gebaseerd op dezelfde (PHTLS ®) methodiek als die welke bij de zorgprofessionals wordt gebruikt.
COTA Veiligheid-Brand verzorgd de training door een praktische aanpak
De trainingen worden gegeven aan de hand van een gestructureerd methodeboek. Wij kiezen voor een actieve lesmethode, waarbij de cursist vooral zelf aan het ‘doen’ is. Immers, eerste hulpverlening bestaat uit doen! En dat eerste hulpverlening een serieuze aangelegenheid is, wil niet zeggen dat er niet gelachen mag worden. Wij geloven erin, dat wanneer je iets met plezier doet je in de praktijk sneller over zult gaan tot actie.
Wat leer op de MFA training?
- De eerste schakel in de hulpverleningsketen. Je leert dat een slachtoffer in zo goed mogelijke conditie aan de zorg van professionele hulpverleners wordt overgedragen. Dit doet hij door verergering en uitbreiding van stoornissen en letsels te voorkomen en de kans op complicaties te verkleinen. Hij onderneemt geen acties die de behandeling door de professionele hulpverleners bemoeilijken.
- Verzorgen van eenvoudige letsels en klachten zelf en laat de verdere moeilijkere zorgverlening over aan het slachtoffer zelf, diens omgeving of de gealarmeerde specialisten.
- Dat de Eerste hulp, zoals uitgewerkt door MFA Europe, in overeenstemming is met wat onder de beroepsbeoefenaren te doen gebruikelijk is en niet verder gaat dan de hulp die een leek, gezien vanuit geneeskundig oogpunt en de huidige medische consensus daarover, verantwoord kan geven.
- Het verlenen van Eerste hulp soms tot psychische nood kan leiden, zowel bij slachtoffers als bij de hulpverleners en dat dan opvang en begeleiding noodzakelijk kan zijn.(nazorg en/of slachtofferhulp)
De Eerste hulpverlener is zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit van de door hem verleende Eerste hulp en dat die op pijl moet blijven door het regelmatig volgen van de noodzakelijke herhaling bij COTA Veiligheid en Brand