Reanimatie

Reanimatiecursus

Iedere week worden zo' n 230 Nederlanders buiten het ziekenhuis door een plotselinge hart- of circulatiestilstand getroffen. Meestal is het slachtoffer ouder dan 60 jaar en is binnenshuis. Een hartstilstand leidt na 4-6 minuten tot hersenbeschadiging en na ongeveer 10 minuten tot de dood. Door direct hartmassages en mond-op-mondbeademingen (basale reanimatie) afwisselend toe te passen wordt zuurstofrijk bloed rondgepompt, zodat deze gevolgen worden voorkomen. Behalve directe reanimatie zijn snelle defibrillatie, dit is het hart met een krachtige stroomstoot van een defibrillator weer in een goed ritme brengen, en specialistische reanimatie door ambulancepersoneel cruciaal voor de overlevingskansen.

 

Voor wie is een reanimatiecursus geschikt?

Iedereen die reanimatie wil leren of voor diegene die vanuit zijn of haar functie een reanimatiediploma nodig heeft. Er is geen vooropleiding voor nodig.

Programma: De inhoud van de cursus beslaat de volgende onderwerpen:

  • het herkennen van bewusteloosheid, adem- en/of circulatiestilstand;
  • het handelingsschema bij bewusteloosheid, (adem- en/of) circulatiestilstand;
  • het reanimatiebeleid op de werkplek;
  • afwijkende handelingen.


Na afloop bent u in staat:

  • bewusteloosheid (stadia);
  • adem- en circulatiestilstand te herkennen;
  • binnen drie minuten primaire reanimatie toe te passen bij een (adem- en/of) circulatiestilstand;

 

Plaats, duur en data:

De cursus kan gegeven worden in uw organisatie of een ontmoetingscentrum bij u in de buurt. De data worden vastgesteld in overleg met de opdrachtgever.

De cursus bestaat uit een dagdeel of avond van ongeveer 3 uur. De cursist moet na het behalen van het diploma eens per jaar deelnemen aan een herhalingscursus om de geldigheid van het diploma te kunnen continueren.

 

Diploma reanimatie

Bij een voldoende beoordeling van de praktijkhandelingen ontvangt de kandidaat een erkend diploma.


Klik hier voor onze prijzen