Code 95

Iedere chauffeur houdt van zijn vak. Het is een beroep dat veel van de mensen eist. Er komen steeds weer nieuwe wensen en eisen. Daarom is het goed om “bij te blijven” en u te scholen. Om een goede beroepschauffeur te blijven, moet u iedere vijf jaar minimaal 35 uur nascholing code 95 volgen. Het is nodig om uw vakbekwaamheid te blijven behouden. Verliest u uw vakbekwaamheid, dan mag u uw beroep niet meer uitoefenen. Bij C.O.T.A. kunt u verschillende nascholingscursussen op dit gebied volgen. De nascholing cursus 95 is CCV gecertificeerd. Dit houdt in dat de cursus aan de kwaliteitscriteria van het CCV voldoet.

Nascholing code 95 gevolgd
Met uw DigiD kunt u op mijn.cbr.nl bekijken welke nascholingsuren u hebt gevolgd. Als u de nascholingsuren voor code 95 heeft afgerond, verstuurt het CBR automatisch een verklaring van nascholing (VVN) naar de RDW. U ontvangt hiervan een bericht per mail, zodat u code 95 bij de betreffende categorie op het rijbewijs kunt laten bijschrijven/verlengen. Om u te helpen bij het bepalen van het moment van vernieuwing van uw rijbewijs en verlengen van de code 95 kunt u gebruik maken van de informatie op www.rijbewijs.nl

Code 95 verlopen
Als het u niet lukt om aan de verplichte nascholing te voldoen, dan verloopt uw code 95 en mag u niet meer beroepsmatig rijden. Als u daarna besluit uw oude vak weer op te pakken, dan moet u de vakbekwaamheid weer vernieuwen. Dit doet u door 35 uur nascholing code 95 te volgen. Nadat u deze 35 uur gevolgd heeft én u de code 95 op uw rijbewijs heeft, mag u weer beroepsmatig rijden. In een aantal gevallen hoeven chauffeurs geen code 95 nascholingen te volgen. De regels daarvoor kunt u vinden op de website van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

Nascholingscursussen bij C.O.T.A.
Voor werkgevers en werknemers is het vaak een hele toer om de code 95 cursussen goed georganiseerd te krijgen. C.O.T.A. beschikt over een perfect digitaal systeem om dit voor u te regelen. Met onze partners kunnen wij de complete Code 95 (inclusief HNR) aanbieden. Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op wanneer u vragen heeft of meer informatie wilt ontvangen over de nascholing 95. Het is altijd mogelijk een vrijblijvende offerte voor u op te stellen.